onsdag 14 april 2010

Tänk vad lite bubblor kan göra

I går var det snärjigt. Då var butiken bokad till lunch av ett gäng damer, sen skulle jag iväg till stan för att smaka på spanska delikatesser med hustrun. Tiden rann iväg, och jag kände att damernas lunch behövde få lite fart. Så fram åkte champagneglasen.

Någon champagne hade jag ju inte, men på hyllorna i butiken står det näst bästa: Due Gradi, ett italienskt, sött och mousserande vin. Alkoholhalten ligger visserligen nära noll, men det syns ju inte när det skummar upp i de smala glasen. Damerna blev betydligt gladare och det blev fart på festen. Tänk vad lite bubblor kan göra! Vinet är gott som det är eller tillsammans med dessert eller getost.

På lördag blir det dryckjom av annan sort, när vi åter har aperitivo. Anmäl dig redan nu! Som vanligt står jag för drinkblandningen medan hustrun hittar på nya små snittar att äta till.

Har ni märkt att de har sopat Rönninge torg? Kanske inte, det hände för en timme sen. Men det innebär att det är rent och snyggt inför handlarnas vårmarknad här på torget, som är planerad till lördagen den 8 maj. Du som vill låna ett stånd och ställa ut något, hör av dig till någon av oss handlare.

Det finns också lite nytt i butiken. Jag har just tagit in rotfrukts- och rödbetschips av bra kvalitet. Goda att knapra på till drinken förstås, men man kan faktiskt använda dem till annat. Krossa över salladen, till exempel. Det blir snyggt.

Hur det var med de spanska delikatesserna? Jo de var goda. Det handlade framför allt om pata negra-skinka. Spanjorerna tycker man ska ta ett helt grisben med klöv och allt, lägga i en ställning och skära med kniv. Är ni mogna för det?

Inga kommentarer: