torsdag 7 augusti 2008

Öppet igen efter ombyggnad och oljeexplosion

Äntligen är semestern slut och vi har öppnat Dånvikens Delikatesser igen. Men inte utan en viss dramatik. När hustrun och jag efter två veckors bortovaro satte nyckeln i låset möttes vi av en smärre oljekatastrof.

Det hade varit varmt i Rönninge – mycket varmt efter vad vi förstod. Men vi hade rest iväg i den trygga förvissningen att kylanläggningen skulle klara sitt jobb. Det gjorde den inte. För vad gör en kylanläggning, när värmen slår till? Pajar ihop, så klart. Så även vår.

Värmen kunde nu härja fritt, så till den grad att två olivoljeflaskor – på översta hyllan, naturligtvis – sprängdes! Oljan rann ut på golvet och tog då vägen om alla de flaskor och burkar som stod under.

När vi väl torkat upp såg vi att förödelsen inte blev så stor som vi först trodde. Några burkar och flaskor fick fläckiga etiketter – dem kan vi inte sälja till fullt pris, men väl till rabatterat pris för den som vill. All choklad blev vi tvungna att slänga, den smälte totalt i värmen.

Men inget ont som inte har något gott med sig. Plötsligt blev det bättre plats i hyllorna, och i dagarna får vi in helt nya olivoljor – snäppet högre i kvalitet än vi har haft förut. Ny choklad är också på väg in. Vi fortsätter med det populära märket Amedei och lägger till Michel Cluizel som har en väldigt bra mjölkchoklad.

Dessutom har vi hunnit bygga om lokalen, som nu har blivit luftigare och ännu trevligare. Leveranser av ostar och annat gott strömmar in nästan varje dag. Så välkommen in!

Steve@danvikens.se
0734-22 86 15

Inga kommentarer: