söndag 18 maj 2008

Äntligen äter riktiga män paté igen

70-talet är tillbaka, särskilt när det gäller maten. Tidningen är fulla av recept från den tiden. Min egen favorit är en rejäl skiva fransk lantpaté på bädd av sallad och med en klick cumberlandsås. Nu kan du beställa den som lunchrätt i butiken.

Till en början var det inte många som upptäckte patén, men en dag kom det in en kund och ville ha en skiva. Mia, som hjälper mig bakom disken, tog upp den ur sin förpackning och den ljuvligaste doft spred sig i butiken. Väl öppnad går den åt snabbt!

En skiva lantpaté blir man mätt på, och något mer än sallad eller andra grönsaker till behövs inte. Kanske en liten brödbit, då. Hustrun lagade sin favoritsoppa och la en liten skiva paté på en bit hårt bröd: voilà - hela kostcirkeln! I alla fall om man får räkna cumberlandsåsen som frukt.

Favoritsoppan? Så här gör hon: hackar en halv gul lök, bryner i olja i en kastrull, rasslar ner ett paket små fina ärter, häller på vatten så det täcker, lägger i lite buljong och en nypa socker, kokar i tio minuter och kör med mixern. Klart!

Välkommen in i butiken och smaka på patén! Eller ring, maila och sms:a till

Steve Malmström
Stevexdanvikens.se
0734-22 86 15

Inga kommentarer: