torsdag 19 februari 2009

Hårt jobb att provsmaka god mat

Nu är det tid för provsmakningar. Ett hårt jobb, men någon måste göra det. I jakten på nya spännande produkter håller vi på att undersöka vad Svenska Jägarförbundet kan erbjuda från sin anläggning utanför Nyköping. Visst är den italienska vildsvinssalamin vi har i disken jättegod, men det springer ju vildsvin runt benen på oss här i Sörmland.

Vad tror ni om rökt andbröst, vildsvinskassler, korvar och annat gott tillverkat alldeles om hörnet? Hustrun och jag spänner våra smaklökar så mycket vi kan, och det vi har smakat hittills har varit fantastiskt. Nu återstår att snacka oss samman med Jägarförbundet om vad vi ska köpa in. Kom gärna med förslag!

En annan idé kommer från hustrun. Förra veckan var hon i Camargue i södra Frankrike. Visserligen för att titta på en hundmatsfabrik (vovvar behöver egna delikatesser), men givetvis slank hon i en lokal butik för människor. Där fick hon smaka salami och lufttorkad ”skinka” tillverkad av traktens berömda svarta tjur. Sen dess har hon inte pratat om annat. Nu väntar jag bara på att hon ska fixa hit en sändning. Vi får väl se.

I går hade vi besök av vinskribenten Håkan Larsson här i butiken. Vi var 15 personer som guidades genom fyra viner som passar till våra delikatesser. Det hela blev så uppskattat att han säkert kommer tillbaka. Vinerna vi provade var: 6240 2007 Sanctuary Pinot Gris, 69 kr (vitt), 2032 2008 Simonsig Chardonnay, 83 kr (vitt), 2393 2006 Musella Valpolicella 99 kr (rött) och 2560 2005 Periquita Reserva, 79 kr (rött). Det sistnämnda utnämndes av Håkan till Systemets mest prisvärda vin.

Samtliga är jättegoda till ostar och charkuterier – köp en flaska redan i dag, kom in och hämta en delitallrik i morgon tillsammans med en bit tiramisú. Se där ett På Spåret-paket som heter duga! I morgon är det final.

Välkommen in!

Inga kommentarer: