torsdag 16 april 2009

Lars-Erik Läck berättar om hur man odlar örter

Dags för nytt kvällsjippo i butiken, den här gången med Rönningeprofilen Lars-Erik Läck. Han är en av landet mest trädgårdskunniga personer och ska berätta om hur man själv kan odla örter att krydda maten med. Det hela är ett samarbete med Blomsterprinsessan som har lovat att handgripligen visa hur man gör. Kom och var med den 29 april! 

Brukar du se en lång gänglig man på Rönninge Torg som pratar blommor med rätt hög röst och som skrattar mycket? Då är det troligen Lars-Erik Läck, uppvuxen i den lika berömda som avsomnade handelsträdgården i Rönninge. Han gick med fingrarna i jorden redan som pojke och insöp mer kunskap än de flesta andra. Den fick han nytta av när han senare blev tidningsformgivare och trädgårdsjournalist, med flera böcker i ämnet bakom sig. I dag är Lars-Erik pensionär, men är ändå anlitad som expert av bland andra Bonniers tidningar. Bland annat faktagranskar han innehållet i Allt om Trädgård.

Lars-Erik och jag har en gemensam god vän, nämligen Bettan som tidigare var chefredaktör för Allt om Trädgård. Bettan har berättat att hon förlitade sig på Lars-Eriks expertis i blomsterfrågor. 

       Vi fick ofta in bilder på blommor som vi inte kunde identifiera. Men det var lätt, bara att maila den till Lars-Erik så fick man veta vad det var! Berättar Bettan. 

Hustrun har minsann också jobbat ihop med Lars-Erik på mediaföretaget Tidningsmakarna. Där hade Lars-Erik en mer oväntad roll vid sidan huvuduppgiften som formgivare – han var också företagets it-expert. En mångsidig man, alltså. 

Den 29 april, 19.00 - 21.00, kommer han till butiken för att ge tips om hur du gör för att lyckas med din basilika och rosmarin. Men du får ställa vilka frågor du vill! Anmäl dig redan nu. Kostnad 250 kronor, inkl delitallrik och dryck. 

Inga kommentarer: