onsdag 13 maj 2009

Grillkväll i delibutiken

Onsdagen den 20 maj är det åter dags ett kvällsevenemang i Rönninge Delibutik. Då får vi lära oss allt om hur man grillar och hur en riktigt god korv av hög kvalitet ska smaka. Nina Malén från Ekologiska Kompaniet i Sörmland kommer för att grilla och berätta. Till tonerna av jazztrion Pomo, Alton & Lundén.

Tidigare kvällsarrangemang har varit fullspikade, och flera kunder har frågat efter en grillkväll. Nu blir det verklighet. Vi har lockat hit Nina Malén från Ekologiska Kompaniet, som säljer mat som är framställd på miljövänligast tänkbara sätt. 

Korvarna Nina har med sig är tillverkade på kött från charolais-kossor, en fransk ras som är berömd för sitt goda kött. Just dessa kommer från Sofielunds gård utanför Flen. Sommartid vandrar de mellan hagarna och tuggar fridsamt på sitt gräs, om och om igen på kossors vis. Vintertid går de lösa i lagården och kan lägga sig var de vill. Och tugga. 

Vi tänder grillarna klockan 19 och lägger på de läckra korvarna. Det sker till tonerna av jazztrion Pomo, Alton & Lundén, tre unga killar som spelar underbar lättjazz, av den lättsamma art som till och med hustrun klarar av. 

Kostnad per person 250 kr. Då ingår mat och dryck. Anmäl dig nu!

 

Inga kommentarer: