söndag 13 april 2008

Hallå där!


Hallå där!

Det har blivit inne att äta lufttorkad skinka. Men vi är många som gärna håller fast vid den kokta – om den håller hög kvalitet. Det gör rustichellon, som är örtspäckad, smakrik och passar bra till potatissallad. Och smaka vår nya salami. Den heter felino, är ljus, mjuk och len. Välkommen in!

En pojke på typ tio år kom i butiken häromdagen och frågade efter närproducerade charkuterier. Jag tvingades erkänna att vi inte har några än, men det kommer. Till dess tycker jag inte man ska förakta det italienska – det folket har verkligen lyckats ta vara på den ungerska uppfinningen salami och gjort den till sin.

Nyast i vårt salamisortiment är felino, som är aningen mjukare än andra salamikorvar. I tunna skivor är den mjuk, len, mild och god. Smakar lite vin, eftersom den har mognat i vin.

Felinon känns besläktad med en annan nyhet i butiken: Rustichellon, en kokt, örtspäckad skinka. Även den mjuk, len och mild och helt annorlunda än sina lufttorkade kusiner.

Hustrun har provat att servera både rustichellon och felinon till sin favoritpotatissallad. Eftersom hon säger sig inte kunna koka potatis, bakar hon den i ugnen i båtar. Sen blandar hon de varma båtarna med strimlade soltorkade tomater, fetaost, färsk rosmarin, vinäger och till sist den olja som följer med tomaterna.

I dag kom förresten en kund in och tipsade om att de där valnötterna som vi säljer inlagda i honung, de är toppengoda att lägga på en klick grekisk yoghurt. Bra tips på snabbdessert! Känner jag hustrun rätt skulle hon lägga till lite hemmortlad kardemumma.

Maila mig gärna med fler tips och synpunkter:

Steve@danvikens.se
Tel 0734-228615

Inga kommentarer: