tisdag 13 oktober 2009

Whisky for dummies

På onsdag är det dags för höstens första evenemang i butiken. Då kommer Eva Albrektson och berättar om whisky för oss som ännu inte är experter i ämnet.

Eva Albrektson är till vardags PR-konsult och har i sitt tidigare liv varit journalist. Whiskyn är ingen nyhet i hennes liv, hon upptäckte den redan under studieåren och fann att maltwhisky är godast. Vilka alternativen till malt är får hon berätta själv på onsdag, då hon ska hjälpa oss att provsmaka tre single malt och en blend. Och så ska hon guida oss genom den svåra proceduren att droppa en halv centiliter vatten i vår whiskyskvätt och känna vad som då händer.

Som student var Eva medlem i Gothenburg Malt Whisky Society. Det måste ha varit generna som styrde henne mot den sammanslutningen. Hennes mammas farbror, Lennart Thölén, var nämligen en av dem som startade den ansedda vinprovarföreningen Munskänkarna 1958.

Det har varit rusning till att skriva upp sig på whisky-kvällen, så nu är det väntelista som gäller. Så om du är sugen, hör gärna av dig. Det kan ju bli någon avbokning!

Vi börjar kl 19 med prat, sen mat, sen prat och sen kommer själva virren. Kostnad 250 kr per person. Räkna med att det blir trångt.

Välkomna!

Inga kommentarer: