torsdag 12 mars 2009

Äntligen! Bröd till maten

Många kunder har frågat efter bröd som passar till våra delikatesser. Och då menar de inte vilket bröd som helst – utan sånt där härligt, tungt, franskt surdegsbröd med många hål i och seg skorpa. Sånt som är bakat i riktig stenugn och som är nästan lika gott dagen därpå. Och dagen därpå. I morgon har vi det i butiken.

En av dem som har pratat mest om bröd är faktiskt hustrun. Hon är en som sån som kan ägna tre kvart av sin lunchtimme åt att rusa till det hon kallar ett riktigt bageri för att köpa ett franskt levain-bröd. Sen gör hon brödet till middagens huvudnummer. Det kan kombineras i det oändliga med olika charkuterier och ostar, doppas i pesto eller hemgjord majonnäs, användas till att sleva upp den sista ratatouillen på tallriken. Dagen därpå skivas brödet, rostas och bres med riktigt smör och marmelad.

Nu har jag hittat en leverantör i Kista, som kommer med det franska levain-brödet i morgon. Tre kunder har redan tingat varsitt bröd. Kom in och kolla!

Vårens aktiviteter är i full gång i delikatessbutiken. Kommande onsdag, den 18 mars, får vi besök av Arild Schönberg, som är en av våra bästa leverantörer. Han kommer att visa hur man kokar ett riktigt gott te och berätta om vad som gör en olivolja så där ljuvligt god. Separat inbjudan kommer inom kort.

Inga kommentarer: