torsdag 19 mars 2009

Butiken är en del av Rönninge


Hustrun och jag har bott här i Rönninge i snart 18 år, men först när vi köpte den här butiken började vi känna att vi hör hemma här. Vi träffar trevliga människor och får veta vad som händer. En del aktiviteter vill vi vara med och stödja, så nu säljer vi pepparkakor där förtjänsten går till Rädda Barnen och vi kommer att ge bort en presentkorg till konståkningsföreningen som ska bli pris. Och nu känner vi oss mogna för att byta namn på butiken.

Pepparkakorna är ett samarbete med Anette Kruse på Bakeriet (hon som är bakis i Eskilstuna). Hon bakar ”Barnens pepparkakor”, jag säljer dem för 35 kronor, och vartenda öre går till Rädda Barnen.

Idén om presentkorgen kom från konståkningsföreningen själv, och det kändes rätt att ställa upp. Synd bara att jag missar Mamma Mia-föreställningen som ska utföras på skridsko i ishallen 28 mars.

Snart får butiken en ny, fin, röd skylt. Vi tyckte vi behövde en ny logga, och bad husets svärson Giorgio att göra den åt oss. Han lever på att skapa loggor åt kända företag, så varför inte åt oss. Vi blev ganska paffa när vi fick hans förslag – vi fick inte bara ny logotype, utan ett helt nytt namn också! Rönninge Delibutik tyckte han att vi skulle heta. Hustrun och jag la pannorna i djupa veck, sen tänkte vi att det är ju rätt. Vi är ju Rönningebor. Tänk att det ska vara en italienare till att komma på det.

Inga kommentarer: