fredag 13 mars 2009

Visst är det gott med bra mat. Men vad är det egentligen som avgör om maten är bra? Vad är det som krävs av råvarorna och hur ska man själv handskas med det man köper för att få ut mest möjliga njutning? Arild Schönberg vet. På onsdag kommer han till butiken.  

Hustrun och jag träffade Arild Schönberg på en tillställning i våras och fann varandra direkt. Liksom jag har han hoppat av från näringslivet för att satsa på något eget. Arild beslöt att lära sig hur italienska, franska och andra delikatesser kommer till. På onsdag kommer han till butiken för att prata om te – hur det växer, hur det plocks och hur man ska brygga det. Vad som skiljer ett bra te från ett mindre bra. 

Sen går han över till olivoljan, var oliverna växer bäst, hur de skördas och vilka olika smaker man kan förnimma i en droppe. Och så kommer han säkert att ta upp sin egen favorit: chokladen. Det är Arild som importerar Amedei-chokladen till Sverige. För mig har han berättat att han föredrar att ta sin chokladruta till en liten whisky på kvällen. 

Någon whisky blir det inte i butiken, men väl te och delitallrikar. Flera personer är redan anmälda, men det finns gott om plats kvar. Priset är 250 kr. Välkommen in!

Inga kommentarer: