torsdag 5 mars 2009

Blott Sverige svenska smaker har


Den som följer valutamarknaden har all anledning att baxna. I morse stod euron i 11:43 kronor! Tur att man är en alert företagare och redan förberedd på att köpa in fler varor som betalas i svenska kronor. Till helgen kommer första sändningen av rökt vildsvin, tillverkad av grisarna som bökar här i Sörmland.

Det finns många fördelar med att satsa på svenska smaker (se även förra veckans blogg). Det är gott, valutaneutralt, och närproducerat! Det rökta viltsvinsköttet platsar perfekt på helgens antipasto-tallrik, tillsammans med den spanska skinkan, den italienska salamin och den franska osten – det finns ju ingen anledning att ändra alla sina goda vanor.

Apropå närproducerat – häromdagen fick hustrun och jag ett märkligt brev. ”Är ni intresserade av att äga ett apotek?” var frågan och våra tankar gick till lokalen intill vår butik. Närproducerade piller från Astra i Gärtuna? Nej, kanske inte. Vi håller oss till vildsvinen.

Väl mött, alla ni som ska med till Blaxsta på lördag. Det kommer att ta större delen av dagen att smälla i oss tio rätter och sex viner. Vi reser kl 14 och är hemma till Aktuellt.

Inga kommentarer: